Nu kan het: op je Birkenstocks door het hippe SoHo

Schoenenmerk Birkenstock heeft zijn eerste winkel in de Verenigde Staten geopend. Na een twee jaar durende zoektocht voor de perfecte locatie is de keuze uiteindelijk gevallen op een monumentaal pand middenin de hippe wijk SoHo in New York. Speciaal voor de historische locatie werd een inrichting op maat ontworpen. 

Schoenenmerk Birkenstock heeft zijn eerste winkel in de Verenigde Staten geopend. Na een twee jaar durende zoektocht voor de perfecte locatie is de keuze uiteindelijk gevallen op een monumentaal pand middenin de hippe wijk SoHo in New York. "Je kunt het niet beter doen dan de energie van Soho - het is één van de weinige plekken waar je de beste luxe- en sportwinkels en een Apple Store hebt, plus een artistiek en trendy publiek, met een mix van toeristen en locals", aldus Birkenstock Americas-ceo David Kahan. Met deze vestiging in New York heeft het merk de 47e winkel wereldwijd geopend.

Speciaal voor de historische locatie werd een inrichting op maat ontworpen. Ontwerper TPG Architecture haalde inspiratie uit Birkenstocks belangrijkste schoenproducten. Daarom is er gekozen voor natuurlijke en comfortabele materialen zoals kurk, leer en vilt. Door het open atrium en de lichte kleuren ontstaat een ontspannen sfeer. Het pand beslaat twee verdiepingen, waarbij op de tweede verdieping een lounge is gecreëerd voor speciale projecten en samenwerkingsverbanden. In de galerij zijn de limited editions ontwerpen van Rick Owens en 10 Corso Cosmo opgenomen.

Niet alleen de historie van het pand is belangrijk in het interieur, ook de historie van de Duitse schoenenmaker komt terug in het ontwerp. Metalen wanden zijn gevormd naar het enige design van het merk. Oude advertenties en ontwerpen zijn als kunstvoorwerpen tentoongesteld in metalen boxen. Het is een terugblik op de rijke historie van het ruim tweehonderd jaar oude merk. De voltallige huidige collectie Birkenstock-producten is in de winkel verkrijgbaar. Variërend van de kenmerkende sandalen tot laarzen, tassen en zelfs een huidverzorgingslijn.

Om de opening te vieren heeft Birkenstock de hulp ingeschakeld van kunstenaar Amit Greenberg. Hij heeft een multimedia campagne ontwikkeld met een cast van door hem bedachte cartoon-figuren. Deze karakters zullen terug komen op de limited edition sandalen en exclusieve T-shirts die enkel in de SoHo-winkel en online verkrijgbaar zijn.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Lees ook

Alle artikelen

Meest gelezen