Appdate: Een lunch of snack binnen veertig seconden

RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week aandacht voor wéér een kassaloze oplossing, razendsnel een vervangende fiets regelen en een nieuwe manier van winkelen op Amazon.

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Marks & Spencer, Swapfiets en Snapchat.

Marks & Spencer
Deze rubriek zou al bijna omgedoopt kunnen worden tot een wekelijks overzicht van kassaloze winkeloplossingen, zo snel groeit het aantal toepassingen op dit gebied. Deze week is het Marks & Spencer dat laat weten aan de slag te gaan met deze technologie. Een pilot daarmee gaat in eerste instantie van start bij gemaksformule Simply Food. Met de zogenoemde 'Mobile, Pay, Go'-app kunnen klanten de wachtrij overslaan en gescane producten via hun smartphone afrekenen. Volgens de Britse winkelketen kunnen klanten hun lunch of snack zo in minder dan veertig seconden kopen. 

De nieuwe dienst wordt nog voor het einde van het jaar in zes Londense vestigingen uitgerold, na een eerder kleinschalige pilot op het hoofdkantoor. Daar is de nieuwe app nu goed voor twintig procent van de totale omzet en 170 verkopen per uur. Meer dan vijftienhonderd mensen hebben de tool daar al gebruikt, van wie een derde meer dan vijf transacties per week doet.

Swapfiets
Swapfiets heeft de eerste versie van zijn eigen app gelanceerd. Abonnementhouders kunnen met de app sneller een afspraak voor een 'swap' inplannen. Wanneer een fiets gestolen of kapot is, kan de consument direct kiezen hoe laat de nieuwe fiets bezorgd kan worden. Ook een afspraak voor een reparatie aan huis of in de winkel is via de app te regelen. Gebruikers krijgen daarbij de route naar de dichtstbijzijnde winkel te zien waar ze terecht kunnen.

Een extra feature in de app is het 'vastpinnen'. Van alle fietsen die als gestolen worden opgegeven, blijkt meer dan twintig procent niet gestolen. Gebruikers kunnen dan enkel hun fiets niet meer terug vinden. Met de find-my-bike functie kan de exacte locatie van de fiets worden vastgesteld, zodat hij makkelijk te lokaliseren is. De app is nog volop in ontwikkeling en moet in de toekomst worden aangevuld met onder meer een livechat. 

Snapchat
Snapchat onderzoekt een nieuwe manier om producten te zoeken op Amazon, namelijk met de camerafunctie binnen de app. Met de nieuwe functie richten gebruikers de camera van hun smartphone op een streepjescode of een fysiek product. Wanneer de software het artikel herkent, verschijnt een pop-up van Amazon in beeld. Daarin staat de link naar het product of een vergelijkbaar artikel op de webwinkel. Via de browser of de app kan het product direct worden aangeschaft.      

De komende tijd zal de functie langzaam uitgerold worden onder Snapchat-gebruikers. Of en wanneer dit in Nederland het geval zal zijn, is onbekend.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Meest gelezen