Appdate: Zo geeft Albert Heijn zijn personeel een duwtje in de rug

Appdate: Zo geeft Albert Heijn zijn personeel een duwtje in de rug

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Yesty, Walmart en Albert Heijn. 

Yesty 
Consumenten kunnen met Yesty een cadeaukaart naar keuze kopen en die via Whatsapp versturen. Door er een video, foto of tekstbericht aan toe te voegen, wordt het geschenk gepersonaliseerd. De ontvanger vindt in het appje een link die uitkomt op een pagina waar de bon en de boodschap staan. Deze is altijd zichtbaar, ook voor mensen die Yesty niet hebben geïnstalleerd. Gebruikers van de app hebben de mogelijkheid om hun ontvangen cadeaubonnen op te slaan en hoeven alleen hun telefoon te tonen om de bon in een winkel te gebruiken. Daarmee heeft de klant de kaart altijd op zak wanneer hij hem wil gebruiken. De app stuurt ook notificaties als de geldigheid bijna verloopt of als gebruikers in de buurt zijn van een winkel waarvan ze een bon...

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Yesty, Walmart en Albert Heijn. 

Yesty 
Consumenten kunnen met Yesty een cadeaukaart naar keuze kopen en die via Whatsapp versturen. Door er een video, foto of tekstbericht aan toe te voegen, wordt het geschenk gepersonaliseerd. De ontvanger vindt in het appje een link die uitkomt op een pagina waar de bon en de boodschap staan. Deze is altijd zichtbaar, ook voor mensen die Yesty niet hebben geïnstalleerd. Gebruikers van de app hebben de mogelijkheid om hun ontvangen cadeaubonnen op te slaan en hoeven alleen hun telefoon te tonen om de bon in een winkel te gebruiken. Daarmee heeft de klant de kaart altijd op zak wanneer hij hem wil gebruiken. De app stuurt ook notificaties als de geldigheid bijna verloopt of als gebruikers in de buurt zijn van een winkel waarvan ze een bon hebben. 

Mocht een gegeven cadeaukaart niet in de smaak vallen, dan is het mogelijk om deze via de app om te ruilen voor een kaart van hetzelfde bedrag bij een andere winkel. In de app zijn kaarten van onder meer Zalando, de Bijenkorf, HotelSpecials en GiftforYou beschikbaar. De oprichter verwacht het aanbod snel uit te breiden. Ook komt er een Yesty-keuzekaart waarbij ontvangers kunnen kiezen op welke cadeaukaarten ze een gekregen bedrag zetten.

Walmart
Walmart voegt een augmented reality-scantool toe aan zijn app die klanten helpt bij het vergelijken van producten. Waar standaard barcodescanners beperkt zijn tot een prijsvergelijking per artikel per keer, kan deze scanner over meerdere schappen heen worden gebruikt. De app toont alle details over prijzen en klantbeoordelingen van alle producten die hij ziet. Om de scanner te gebruiken, wijs je in de Walmart-app de camera naar de producten die je wilt vergelijken in het schap. Terwijl de telefoon van het ene naar het andere item wordt verplaatst, werkt de app het productlabel onderaan het scherm bij met informatie. De productnaam, prijs en sterbeoordeling op basis van recensies worden getoond. Het is de bedoeling om met de hulp van toegevoegde realiteit het scannen van barcodes eenvoudiger en sneller te maken. Momenteel is de app alleen beschikbaar voor iPhones. 

Albert Heijn
Albert Heijn wil zijn werknemers stimuleren zichzelf te ontwikkelen met behulp van de interactieve tool Tiptrack. De app helpt gebruikers actief aan de slag te gaan met alle aspecten van een loopbaan: werk, ontwikkeling, gezondheid en de financiële situatie. De vraag ‘hoe was jouw werkdag?’ is een van de belangrijkste vragen in de app. Medewerkers kunnen ook aangeven of het werk nog uitdagend is en of zij lekker in hun vel zitten. Experts geven, afhankelijk van die beoordeling, persoonlijke adviezen en tips. Daarnaast bevat de app een uitgebreide shop met verschillende testen, tools en training die helpen met de loopbaan en persoonlijke ontwikkeling.  

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!