Appdate: Aanbevelingen zonder 'betaalde bijbedoelingen'

Appdate: Aanbevelingen zonder 'betaalde bijbedoelingen'

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Crisp, BJ's en Masse.  

Crisp
Nieuw in de wereld van Nederlandse online supermarkten is de app Crisp. Gebruikers kunnen via de app diverse versproducten bestellen. De aangeboden producten worden geleverd door tweehonderd verschillende leveranciers, waaronder gespecialiseerde middenstanders. De app levert landelijk en zes dagen per week. Bestellingen die voor tien uur ’s avonds zijn geplaatst worden de volgende dag in een één uurs-tijdsvenster thuisbezorgd. In Nederland kennen wij inmiddels verschillende app-only supers, maar naar eigen zeggen is Crisp de eerste app-only verssupermarkt. Concurrent Stockon wil zich juist onderscheiden door een focus op repeterende boodschappen, waarbij het voor een groot deel gaat om houdbare producten. Picnic stelt als...

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Crisp, BJ's en Masse.  

Crisp
Nieuw in de wereld van Nederlandse online supermarkten is de app Crisp. Gebruikers kunnen via de app diverse versproducten bestellen. De aangeboden producten worden geleverd door tweehonderd verschillende leveranciers, waaronder gespecialiseerde middenstanders. De app levert landelijk en zes dagen per week. Bestellingen die voor tien uur ’s avonds zijn geplaatst worden de volgende dag in een één uurs-tijdsvenster thuisbezorgd. In Nederland kennen wij inmiddels verschillende app-only supers, maar naar eigen zeggen is Crisp de eerste app-only verssupermarkt. Concurrent Stockon wil zich juist onderscheiden door een focus op repeterende boodschappen, waarbij het voor een groot deel gaat om houdbare producten. Picnic stelt als 'totaalleverancier' een volwaardig alternatief voor de supermarkt te zijn.

BJ’s
De Amerikaanse groothandel BJ’s heeft wel een hele opmerkelijke toevoeging in zijn app. Gebruikers kunnen producten ‘swipen’ alsof ze op de datingapp Tinder bezig zijn. Door een product naar rechts te vegen belandt deze automatisch op het verlanglijstje en met een veeg naar links geven ze aan dat niet te willen. Zo ontdekt de gebruiker steeds nieuwe producten. De zogenoemde 'discover experience' wordt gepersonaliseerd door machine learnings op basis van eerdere ‘swipes’. 

De nieuwe feature is volgens chief digital officer Rafeh Masood eenvoudig in gebruik en maakt de shopervaring zowel gemakkelijker als leuker. BJ's heeft de eerste versie van zijn eigen app een jaar terug gelanceerd, met onder meer digitale coupons.  

Masse  
De onlangs gelanceerde app Masse maakt gebruik van de waarde van mond-tot-mondreclame en zet dit in op een digitaal platform. De app bevat verschillende producten die aanbevolen zijn door gebruikers. Dat zijn personen in een eigen netwerk die hun oprechte mening over het product schetsen. Wanneer iemand op zoek is naar een product, kan hij een aanbeveling vragen van medegebruikers. Die kunnen dan reageren met een eerder aanbevolen product dat al in de catalogus is opgenomen of dragen een eigen suggestie aan met een onderbouwing. Volgens de makers worden hiermee de betaalde aanbevelingen buitenspel gezet en zijn mensen bereid hun oprechte mening te geven wanneer een vraag ‘echt’ is.


 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!