Appdate: Zo koop je nooit meer bij winkels waar het eigenlijk niet kan

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Barclays, Farfetch en Target.

Barclays
Niet iedereen is even goed in staat te bepalen wanneer het slim is om geld uit te geven. Sommigen kopen zich zelfs diep in de schulden. Barclays wil deze 'kwetsbare' groep - van onder meer mensen met een verslaving of psychische problemen - een handje helpen. Via een nieuwe functie in de app van de bank, kunnen gebruikers het voor zichzelf onmogelijk maken om bij bepaalde retailers geld uit te geven....

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Barclays, Farfetch en Target.

Barclays
Niet iedereen is even goed in staat te bepalen wanneer het slim is om geld uit te geven. Sommigen kopen zich zelfs diep in de schulden. Barclays wil deze 'kwetsbare' groep - van onder meer mensen met een verslaving of psychische problemen - een handje helpen. Via een nieuwe functie in de app van de bank, kunnen gebruikers het voor zichzelf onmogelijk maken om bij bepaalde retailers geld uit te geven. Barclays is naar eigen zeggen de eerste bank die consumenten op die manier meer controle over hun financiën geeft.

Barclays onderscheidt verschillende typen winkels, horeca en diensten waarbinnen klanten zichzelf beperkingen kunnen opleggen, waaronder supermarkten en afhaalrestaurants. Met een knop in de app kan de gebruiker kiezen bij welke soorten winkels hij het zich kan veroorloven geld uit te geven en de rest uitschakelen. Elke poging tot betaling die onder de uitgeschakelde categorie valt, wordt dan automatisch geweigerd. De Britse bank hoopt dat de tool kan helpen bij het terugbrengen van schulden onder kwetsbare mensen.

Farfetch
Online luxeplatform Farfetch gaat aan de slag met visual search. Met de nieuwe tool 'See it, snap it, shop it' binnen de app van de etailer kunnen consumenten afbeeldingen uploaden om vergelijkbare producten te vinden en aan te schaffen. Gebruikers kunnen zelf ter plekke een foto maken en uploaden of afbeeldingen gebruiken die ze hebben opgeslagen op Instagram, Pinterest of andere bronnen. Zodra een afbeelding is geanalyseerd, kunnen zij op de items tikken en vergelijkbare opties bij Farfetch vinden.

Het detectiesysteem gebruikt details zoals de kleur, pasvorm en stof van een product om vergelijkbare items te vinden, mocht het exacte item niet beschikbaar zijn op het platform. Van daaruit kunnen consumenten artikelen filteren op merk, prijs en andere categorieën. Farfetch hoopt met de functie de jongere, meer visueel ingestelde luxeshopper aan te trekken.

Target
Target heeft een nieuwe augmented reality-app uitgebracht om klanten te helpen de juiste kerstboom voor hun woonkamer uit te zoeken. Doordat klanten de geschiktheid van een boom beter vooraf beoordelen, hoopt de retailer de verkoop van zijn bomen een impuls te geven. Klanten die online op zoek zijn naar een boom, kunnen in de app op het AR-pictogram tikken om de nieuwe winkelfunctie te gebruiken. Via de camerafunctie van hun smartphone wordt het dan mogelijk de kerstboom te visualiseren in de eigen woonkamer.

Naast de kerstbomenhulp, werkt de functie ook voor tientallen andere decoratieve decemberitems. Daarmee kunnen consumenten bekijken hoe die eruitzien in hun woonkamer of keuken. Alle producten kunnen direct via de app worden gekocht.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Lees ook

Alle artikelen

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!