Appdate: Bij deze retailers kun je betalen met cryptovaluta

RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Discover Dash, Meijer en Meituan Maicai.

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Discover Dash, Meijer en Meituan Maicai.

Discover Dash
In de winkel betalen met de cryptocurrency Dash is binnenkort mogelijk met de Discover Dash-app, vernoemd naar de gelijknamige website die gelanceerd werd in 2017. De app laat zien welke retailers aangesloten zijn bij Dash en met de ingebouwde gps-locaties kun je er gemakkelijk naartoe navigeren. Inmiddels zijn 4800 retailers, horecaondernemers en hotels aangesloten bij Discover Dash.

Meijer
Supermarktketen Meijer heeft een app ontwikkeld waarmee klanten hun producten kunnen scannen op hun mobiele telefoon. Ze kunnen bovendien via hun smartphone afrekenen en zo de rij bij de kassa overslaan. Meijer-supermarkten zijn vooral vertegenwoordigd in de omgeving van Chicago. Klanten kunnen de app in 23 supermarkten van het Meijer gebruiken. Het zelfscannen van producten met een smartphone is niet nieuw, ook Sam’s Club en Macy’s maken gebruik van deze technologie.

Meituan Maicai
Naast Alibaba en JD.com kunnen Chinezen nu ook hun verse boodschappen bestellen via de Meituan Maicai-app. Consumenten hebben in de app keuze uit 1500 producten, variërend van yoghurt tot varkenshaas. Als de winkelwagen eenmaal gevuld is en er betaald is via hun smartphone, staan de boodschappen met dertig minuten bij de klant op het aanrecht. Het snelle bezorgen is mogelijk door diverse ‘service stations’ die in de buurten zijn geplaatst. Hier worden de producten opgeslagen, ingepakt en verzonden. 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Meest gelezen