Retailer failliet: wat zijn de gevolgen voor de vastgoedeigenaar?

Retailer failliet: wat zijn de gevolgen voor de vastgoedeigenaar?

Een gelukkig huwelijk tussen retailer en vastgoedverhuurder eindigt bij een faillissement vaak in een vechtscheiding. De perikelen zijn menig vastgoedverhuurder niet onbekend; een huurder die tijdens de opzegtermijn doorgaat met exploiteren en in geval van een doorstart het gehuurde vervolgens ook nog in gebruik geeft aan de doorstarter.  

De doorstarter betaalt hiervoor dan wel een vergoeding aan de boedel, maar dat levert de verhuurder niet direct een voordeel op. Op 9 november 2018 heeft de Hoge Raad namelijk een arrest gewezen waarmee een streep door deze gang van zaken is gehaald.

Dit arrest heeft een schokgolf door curatorenland laten gaan. Wat betekent het arrest precies voor de branche? Het antwoord hierop geven de advocaten van Van Diepen Van der Kroef tijdens de businessmeeting van 14 mei 2019 in het WTC Utrecht. Wil je hier ook bij zijn? Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Het programma van de businessmeeting is hier te vinden. Aanmelden? Stuur een mail met daarin je gegevens aan events@retailtrends.nl o.v.v. ''Business meeting 14 mei 2019''. Vergeet niet je contact- en facturatiegevens te vermelden. De kosten voor deze dag bedragen 295 euro excl. btw.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in