De week in vijf terugroepacties

RetailTrends tipt wekelijks uitingen op de sociale kanalen, buitenlandse nieuwssites en andere media die een beeld geven van wat zich zoal buiten onze landsgrenzen heeft afgespeeld. Vandaag: de week in terugroepacties van onder meer Spar, Tesco en Target.

Gepeperde meningen, rake observaties, niet te missen innovaties, opvallende onderzoeken. RetailTrends tipt wekelijks uitingen op de sociale kanalen, buitenlandse nieuwssites en andere media die een beeld geven van wat zich zoal buiten onze landsgrenzen heeft afgespeeld. Vandaag: de week in vijf terugroepacties.

Spar
Spar is in zoveel landen actief, dat het aantal talen waarin productetiketten moeten worden gemaakt inmiddels niet meer bij te houden is. Maar juist in de oorspronkelijke taal, het Nederlands, ging het afgelopen week mis. Niet in Nederland overigens, maar in België. Daar werden mosterd, ei en tarwe niet bij de ingrediënten vermeld op de verpakking van noordzeesalade. Dat brengt risico's met zich mee voor mensen die daar een allergie voor hebben, waarop de supermarktketen besloot het product terug te roepen.

Lees verder bij Het Nieuwsblad: http://bit.ly/2XLzw7H

Tesco
Misschien we de belangrijkste eigenschap van een condoom, is dat hij niet scheurt. Een deel van de Durex-condooms in de schappen van Tesco bleek daar niet aan te voldoen, zag de supermarktketens in een test. Hoewel er volgens de retailer 'geen onmiddellijke veiligheidsrisico's' zijn geweest, zijn de verpakkingen in kwestie teruggeroepen.

Lees verder bij Daily Mail: https://dailym.ai/2PyrU5B

Target
Een half miljoen producten terugroepen, dat doe je niet voor de lol. Target zag zich ertoe genoodzaakt nadat een houten stuk speelgoed van Bullseye's Playground tot stikgevaar bleek te kunnen leiden. Voor zover bekend hebben er niet daadwerkelijk ongelukken plaatsgevonden.

Lees verder bij USA Today: http://bit.ly/2DukMT5

Asda, Morrisons, Iceland en Lidl
Missende informatie op etiketten, mogelijke salmonella en stikgevaar. Er is nogal wat mis met in totaal negen producten die zijn teruggeroepen door meerdere supermarkten in het Verenigd Koninkrijk. Opvallendst zijn misschien nog wel de mini sausage rolls van Iceland, die mogelijk tot stikgevaar kunnen leiden doordat er stukjes plastic in kunnen zitten.

Lees verder bij Kent Live: http://bit.ly/2UVkPC6

Apple
Apple roept een aantal opladers voor de Mac terug. Het gaat om laders die passen op stopcontacten in het Verenigd Koninkrijk, Hongkong en Singapore en ook vooral daar zijn verkocht. De laders zijn tussen 2003 en 2010 geleverd bij verschillende apparaten van Apple. De elektronicareus heeft wereldwijd zes incidenten gezien waarbij de stekker kapot ging, met risico op een elektrische schok als gevolg. Het bedrijf roept alle bezitters op om de stekker niet meer te gebruiken en gratis om te ruilen.

Lees verder bij VentureBeat: http://bit.ly/2XMYN19

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.