De week in vijf cijfers

RetailTrends tipt wekelijks uitingen op de sociale kanalen, buitenlandse nieuwssites en andere media die een beeld geven van wat zich zoal buiten onze landsgrenzen heeft afgespeeld. Vandaag onder meer de terugkeer van Toys "R" Us en een feestje bij de Spaanse supermarktketen Caprabo.

Gepeperde meningen, rake observaties, niet te missen innovaties, opvallende onderzoeken. RetailTrends tipt wekelijks uitingen op de sociale kanalen, buitenlandse nieuwssites en andere media die een beeld geven van wat zich zoal buiten onze landsgrenzen heeft afgespeeld. Vandaag de week in vijf cijfers.

2

Er was al sprake van, maar nu is het definitief: speelgoedketen Toys "R" Us maakt zijn comeback in de VS. Ruim een jaar nadat alle zevenhonderd winkels de deuren moesten sluiten, komen er twee nieuwe vestigingen in Houston en Paramus. De winkels worden wel kleiner dan voorheen.

Lees meer bij CNN 

23

De Britse webwinkel Asos heeft voor de derde keer in zeven maanden een winstwaarschuwing gegeven. Op de beurs sloot het aandeel 23 procent lager. Asos kampte met technische problemen in de geautomatiseerde distributiecentra in de VS en Europa.

Lees meer bij The Guardian

60

De Spaanse supermarktketen Caprabo bestaat zestig jaar. Het was de eerste supermarkt in Spanje die een klantenkaart introduceerde. In Barcelona, waar het allemaal begon, wordt de verjaardag opgeluisterd met een fototentoonstelling.

Lees meer bij European Supermarket Magazine

100

De Britse supermarktketen Iceland heeft zijn honderdste Food Warehouse-vestiging geopend. De winkel in Blackpool is ruim negenhonderd vierkante meter en biedt aan dertig mensen werk.

Lees meer bij Retail Gazette

27.400.000

De Zwitserse retailholding Valora, dat in Nederland 24 BackWerk-filialen heeft, zag zijn winst in het eerste kwartaal flink oplopen. Onder de streep stond een bedrag van 27,4 miljoen Zwitserse frank (24,7 miljoen euro).

Lees meer bij de Neuer Zürcher Zeitung

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Meest gelezen