Appdate: Deze Nike-sneaker strikt zelf zijn veters

RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Nike, Spar en Burberry.

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Spar, Burberry en Nike. 

Nike
Sportmerk Nike heeft een nieuwe sneaker gelanceerd die, met behulp van de Nike FitAdapt-app, je veters strikt. De Nike Adapt Huarache-sneaker kun je via Siri, de app of Apple Watch de opdracht geven om de veters te strikken, maar je kunt de schoen ook helemaal naar je eigen voorkeuren aanpassen in de app. Het is bijvoorbeeld mogelijk om het voetbed aan te passen voor als je lange afstanden gaat wandelen of gaat sporten. De motor van de Huarache zit midden in de zool. Ook beschikt de zool over ledlampjes.

Burberry
Apple heeft een functionaliteit aan de Burberry-app toegevoegd, R Message, zodat het personeel van Burberry direct met de klant kan communiceren. Het is uiteindelijk de bedoeling dat het interne systeem van Burberry geïntegreerd wordt in de klantenapp, zodat klanten afspraken in de winkel kunnen maken, persoonlijke aanbevelingen krijgen en nog gemakkelijker producten kunnen aanschaffen. Op die manier hoopt Burberry de klant net een beetje extra service aan te bieden.

Spar
De winkels van Spar in Noord-Ierland willen voedselverspilling tegengaan en hebben daarom een app laten ontwikkelen voor hun personeel. Met de app kan het personeel precies zien welke items bijna over datum zijn. Die producten worden gelabeld in de app en liggen met korting in het schap. Op het moment dat een klant een van die producten koopt, verdwijnt het product uit de app. Zo zie je gemakkelijk welke producten je in de winkel met korting aanbiedt. 

 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.