Advertorial: Hoe Edge Computing retailers helpt kosten te besparen

Advertorial: Hoe Edge Computing retailers helpt kosten te besparen

Supermarktketen Delhaize had verschillende servers voor kassa’s, zelfscanners, vriezers en de slagbomen op parkeerterreinen. Er was een totaal versnipperd IT-landschap ontstaan. ,,Dat werkte niet meer voor ons”, zegt Rolf vanden Eynde. Hij is hoofd IT-infrastructuur innovatie bij de supermarkt.

,,Oplossingen verschilden per winkel, en waren allemaal op andere tijden aangeschaft. Dat betekent dat er grote verschillen waren in economische levensduur. Het werd steeds ingewikkelder om systemen te managen”, vertelt hij in een video van Scale Computing en Lenovo.

Daarom ging er eind 2018 een project van start in 800 winkels in België en Luxemburg. Eén oplossing moest alle systemen samenbrengen en zorgen voor meer overzicht. Maar Delhaize had meer eisen. Zo wilde het bedrijf het beveiligingsniveau van alle IT-systemen opschroeven en een sneller herstel na een storing. 

Edge Computing 
Er bleek een methode te bestaan die dit allemaal mogelijk maakt: Edge Computing. Het werkt met een hyperconverged cluster van kleine servers van Lenovo en de Scale HC3 software. Met één geïntegreerd platform wordt het de opslag, compute, virtualisatie en disaster recovery geregeld. Elke toepassing draait op de cluster; als het ware meerdere virtuele kleine computers, die elk kunnen worden aangewend voor een ander doel. Bijvoorbeeld voor de kassasystemen, zelfscanners, beveiligingscamera’s, etcetera. Zo kunnen tegelijkertijd verschillende besturingssystemen werken op één platform. Dit soort oplossingen zijn duur. Met Scale HC3 is dat niet het geval. Scale HC3 is aantrekkelijk geprijsd zonder verborgen kosten. De keten die het vaak moet hebben van flinterdunne marges, is zo flink minder geld kwijt aan installatie, onderhoud, management, reparaties en beveiliging. 

Doordat Edge Computing zorgt voor meer rekenkracht, maakt deze aanpak ook nieuwe ontwikkelingen mogelijk. Denk aan data verzamelen in een magazijn via (IoT) sensoren, en deze ter plekke verwerken. Daardoor kunnen supers aan ‘real-time retail’ doen. Een voorbeeld ander voorbeeld daarvan is dat iemand in de winkel de laatste aanbiedingen direct te zien krijgt op zijn mobiele telefoon. 

Micro Datacenter in a box
Edge Computing met een ‘Micro Datacenter in a box’, is volgens Vanden Eynde een plug and play oplossing die je zó de winkel inrolt en die in een paar minuten draait op het netwerk. Delhaize koos uit twaalf partijen uiteindelijk de combinatie van Scale HC3 Edge en Lenovo en ontwikkelde met hen een op maat gemaakte oplossing. ,,Dat was pionierswerk want er bestond nog niets dat echt geschikt was voor de retail.”

Edge computing is ook geschikt voor andere branches met locaties op afstand. Denk aan banken met meerdere filialen die snelle, bedrijfskritische transacties willen kunnen uitvoeren, of aan de industrie waar productieprocessen zich uitstrekken over meerdere vestigingen.

Wilt u meer weten over Edge Computing? Download dan ons whitepaper: ‘Krijg grip op uw lokale IT met Edge Computing.  
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends