Appdate: Passen, showen en kopen

Appdate: Passen, showen en kopen

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Chiquelle, Pentland Brands en HEMA.

Chiquelle
Het Zweedse modemerk Chiquelle heeft een app gelanceerd waarmee shoppers met behulp van augmented reality kleding kunnen passen. De shopreis begint met het creëren van een virtueel model met de gewenste maat, lengte en type lichaamsvorm, ook kunnen make-up en verschillende haarstijlen worden toegevoegd. Vervolgens kan de gebruiker het model kleding en accessoires van Chiquelle aanpassen. Als extra opties kunnen de omgeving waarin het model zich bevindt worden aangepast, kunnen gebruikers een eigen digitale kast samenstellen en hun looks met vrienden delen voor het inwinnen van wat kledingadvies. Alle producten kunnen direct in de webshop gekocht worden. Het modemerk wil klanten met de functie...

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Chiquelle, Pentland Brands en HEMA.

Chiquelle
Het Zweedse modemerk Chiquelle heeft een app gelanceerd waarmee shoppers met behulp van augmented reality kleding kunnen passen. De shopreis begint met het creëren van een virtueel model met de gewenste maat, lengte en type lichaamsvorm, ook kunnen make-up en verschillende haarstijlen worden toegevoegd. Vervolgens kan de gebruiker het model kleding en accessoires van Chiquelle aanpassen. Als extra opties kunnen de omgeving waarin het model zich bevindt worden aangepast, kunnen gebruikers een eigen digitale kast samenstellen en hun looks met vrienden delen voor het inwinnen van wat kledingadvies. Alle producten kunnen direct in de webshop gekocht worden. Het modemerk wil klanten met de functie ‘een volledige online fashionbeleving’ bieden.

Pentland Brands
Het Engelse Pentland Brands, met onder andere de merken Speedo en Berghaus in zijn portfolio, heeft in zijn app getest met een augmented reality-functie. Via de ‘Speedo Mirror app’ konden gebruikers ontdekken welke zwembril het best bij hun gezichtsvorm pasten. Door middel van 3D-gezichtsscantechnologie deed de app voorstellen voor geschikte modellen en maten. De sportretailer zegt dat de techniek ook op kleding, schoenen en andere accessoires toe te passen is, wellicht worden deze opties later toegevoegd. Pentlands Brands zegt zijn merken door middel van AR voor een groter publiek beschikbaar te willen stellen.


HEMA
HEMA test in een filiaal in Haarlem met een mobiele self-checkout service, die het warenhuis ontwikkelde met innovatielab NowLab. Met de zogenoemde schapscanner kunnen bezoekers met hun smartphone schapkaartjes van producten scannen. Na het scannen kan de gebruiker afrekenen bij een van de checkout-kiosken en wordt de beveiliging uitgeschakeld. Een product niet meer op voorraad? Dan scant de gebruiker de QR-code op het bijbehorende schapkaartje en vervolgens wordt het artikel de volgende dag thuis afgeleverd. HEMA zegt zich met het systeem te richten op een nieuwe generatie shoppers die kassarijen willen omzeilen.

Wanneer de self-checkout verder wordt uitgerold, is niet bekend. Binnenkort wordt de techniek in een andere HEMA-winkel getest. Mocht het tot een uitrol komen, dan wordt de schapscanner waarschijnlijk als onderdeel aan de HEMA-app toegevoegd.
 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!