Binnenkijken bij whiskeymerk Roe & Co in Dublin

De Thomas Street in de Ierse hoofdstad Dublin is een whiskeydistilleerderij rijker. Het gaat om het merk Roe & Co, eigendom van Diageo - bekend van biermerk Guinness.

De Thomas Street in de Ierse hoofdstad Dublin is een whiskeydistilleerderij rijker. Het gaat om het merk Roe & Co, eigendom van Diageo - bekend van biermerk Guinness. De zogenoemde retailhub is ontworpen door het Londense bureau Dalziel & Pow.

Roe & Co is geïnspireerd op een van de grootste namen uit de geschiedenis van de Ierse whiskey: George Roe. De voormalige distilleerderij van Roe, niet ver verwijderd van de nieuwe, sloot in 1926 de deuren. Op de nieuwe locatie wordt sinds dit jaar whiskey gebrouwen. Sinds juni kunnen bezoekers er terecht voor een rondleiding.

Retail combineren met gastvrijheid, dat is het idee. De ruimte heeft een industriële uitstraling, die bezoekers het gevoel moet geven dat ze tientallen jaren terug in de tijd gaan. Muren zijn handgeschilderd en er is gebruikgemaakt van natuurlijke materialen. Volgens magazine Whisky Passion draait het bij de rondleidingen om 'fun and flavour'. Bezoekers krijgen de productie te zien, maar kunnen ook een whiskeycocktail drinken.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Meest gelezen