Dit is het 'basiskamp' van outdoormerk The North Face

Een wintersportvakantie zit er op de meeste plekken even niet in, maar dat weerhield The North Face er niet van om een gloednieuwe winkel in te richten voor skikleding en -accessoires. De zaak, ontworpen door designbureau Coordination Asia, kreeg de bijnaam ‘basecamp’ met een reden. 

Basecamp, oftewel basiskamp: de plek waar ‘het ontdekken begint’. De interieurontwerpers vertaalden de slogan van het outdoormerk (‘Never Stop Exploring’) naar deze winkel, gelegen in de bergen van het Chinese Chongli-district. Op een uur met de trein...

Een wintersportvakantie zit er op de meeste plekken even niet in, maar dat weerhield The North Face er niet van om een gloednieuwe winkel in te richten voor skikleding en -accessoires. De zaak, ontworpen door designbureau Coordination Asia, kreeg de bijnaam ‘basecamp’ met een reden. 

Basecamp, oftewel basiskamp: de plek waar ‘het ontdekken begint’. De interieurontwerpers vertaalden de slogan van het outdoormerk (‘Never Stop Exploring’) naar deze winkel, gelegen in de bergen van het Chinese Chongli-district. Op een uur met de trein vanaf Beijing vind je deze 175 vierkante meter tellende shop, waar ‘een lifestyle in de bergen’ centraal staat. 

Ook The North Face gaat mee met de beleving-trend. Dit ‘basecamp’ is eerder een experience-store dan een verkoopkanaal, waar bezoekers meer kunnen leren over hun favoriete outdoor-activiteit. Zo organiseert het merk er verschillende evenementen, waaronder lezingen door bekende atleten. Het interieur van de winkel is dan ook ingericht met een drop-down scherm voor presentaties en verschuifbare banken waarop bezoekers kunnen plaatsnemen. Ook is er een ‘warm-up lounge’, waar warme drankjes worden geserveerd bij aanvang van een event. 

Het interieur van de winkel is modern, met zwarte muren en vloeren, waarbij de artikelen letterlijk en figuurlijk in de spotlights staan. Ook de neonlichten springen eruit, in de vorm van het The North Face-logo, maar ook van de bergen waartussen de store zich bevindt. Ook de muur bedekt met houten blokken is een blikvanger. De vorm van de blokken is geïnspireerd op het logo van het merk. Naast skikleding en -accessoires vind je ook andere outdoorkleding, rugzakken en bergschoenen in de winkel. 

The North Face is een Amerikaans outdoormerk, dat ruim vijftig jaar geleden werd opgericht en onder meer klimmateriaal, sportkleding, wintersportuitrusting en wandelschoenen verkoopt. De keten heeft twee winkels in Amsterdam en één in Utrecht. 

Beeld: Coordination Asia
 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Lees ook

Alle artikelen

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!