Urban en minimalistisch: zo fietst VanMoof Berlijn binnen

VanMoof haalde onlangs nog 12,5 miljoen euro groeigeld op om aan de toegenomen vraag naar e-bikes te voldoen. In Duitsland steeg de verkoop van VanMoof-fietsen zelfs met 226 procent. Niet gek dus dat de nieuwste brandstore van het bedrijf in de hoofdstad Berlijn te vinden is.

Internationale groei: dat staat bovenaan het wensenlijstje van de Nederlandse fietsfabrikant VanMoof. Het bedrijf haalde onlangs nog 12,5 miljoen euro groeigeld op om aan de toegenomen vraag naar e-bikes te voldoen. In Duitsland steeg de verkoop van VanMoof-fietsen zelfs met 226 procent. Niet gek dus dat de nieuwste brandstore van de Amsterdamse onderneming in de hoofdstad Berlijn te vinden is.

Het interieur voor de nieuwe VanMoof-winkel is ontworpen door de Amsterdamse architectuurstudio Ninetynine. Dat wilde een nieuw retailmodel creëren, in lijn met de visie van de e-bikeverkoper. Het Dream City-concept is geïnspireerd op de schone, 'gezonde' stad - zonder luchtvervuiling - waar VanMoof met zijn elektrische stadsfietsen naar streeft. 

Elke winkel heeft drie belangrijke functies: die van showroom, servicepoint en testcenter. Alle materialen voor de VanMoof-brandstores zijn geproduceerd op één locatie en vervolgens naar de verschillende landen verscheept, waardoor de winkels uniformiteit uitstralen. Voor het interieur in dit Berlijnse filiaal is veel beton en staal gebruikt, wat zorgt voor een stedelijke, minimalistische uitstraling. VanMoof heeft de drempel voor de winkel letterlijk laag gemaakt, zodat de winkel voelt als een verlenging van de straat.

VanMoof is in 2009 geleden opgericht door de broers Taco en Ties Carlier. Ruim tien jaar later heeft het bedrijf een webshop en brandstores in Amsterdam, Berlijn, Londen, New York, Parijs, San Francisco, Seattle, Taipei en Tokio. Tussen 2018 en 2019 wist VanMoof zijn omzet te verviervoudigen, van tien miljoen tot bijna veertig miljoen euro. RetailTrends sprak de broers-Carlier voor de maarteditie. Lees het hele interview hierBeeld: Ewout Huibers

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.