Onze columnist Hans Verstraaten lijkt een neus te hebben voor opmerkelijke zaken binnen de retail. Hij is de beroerdste niet en deelt ze graag met ons. Elke woensdag om precies te zijn.

Ik keek zaterdagavond naar Kassa, mijn favoriete tv-programma. Het kan ook dat ik naar Radar keek, ik kan die twee nooit uit elkaar halen, en in dat geval is Radar mijn favoriete tv-programma. Kassa - of Radar - hield een enquête onder consumenten over hun ervaringen met reviews. U weet wel: dat zijn die dingen die uw nering kunnen maken of breken. Uitslag: 46 procent geeft aan regelmatig reviews te lezen en 23 procent meldt dit zelfs altijd te doen. Acht op de tien zegt dat reviews zijn of haar keuze kunnen beïnvloeden. Voor veertien procent zijn ze zelfs doorslaggevend.

Waarna Kassa - of Radar - met wat voorbeelden komt. Meisje van dertien wil een refurbished telefoon kopen bij TelefoonDiscounter. Ze ziet op de site een torenhoge waardering. De volgende dag ontvangt ze een kapotte telefoon. Ze gaat eens op andere sites kijken wat die te melden hebben over TelefoonDiscounter – en schrikt zich te pletter: de ene na...