Zo wil Lidl winkelen aangenamer en efficiënter maken

Er is zes maanden aan de winkel gewerkt, maar dan staat er volgens Lidl ook iets. In Lokeren, in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen, heeft de supermarktketen een nieuw concept gelanceerd. Een warm interieur met 'eetwerelden' moet het winkelen aangenamer en efficiënter maken.

Het filiaal heeft een winkeloppervlakte van 1500 vierkante meter en een ruime parking. Er gaan vanaf deze week 26 medewerkers aan de slag. Klanten doorlopen in het nieuwe concept verschillende 'eetwerelden' die hen snel naar een vers avondmaal of een verse lunch moeten brengen....

Er is zes maanden aan de winkel gewerkt, maar dan staat er volgens Lidl ook iets. In Lokeren, in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen, heeft de supermarktketen een nieuw concept gelanceerd. Een warm interieur met 'eetwerelden' moet het winkelen aangenamer en efficiënter maken.

Het filiaal heeft een winkeloppervlakte van 1500 vierkante meter en een ruime parking. Er gaan vanaf deze week 26 medewerkers aan de slag. Klanten doorlopen in het nieuwe concept verschillende 'eetwerelden' die hen snel naar een vers avondmaal of een verse lunch moeten brengen. Bij binnenkomst is er de dinerwereld. Klanten kunnen inspiratie op doen bij de recepten uit 'De Keuken van Lidl'. In een andere hoek staan een sinaasappelpers en een gekoeld meubel met simpele en snelle slaatjes, ultraverse maaltijden en smoothies. In de dinerwereld zijn ook groenten en fruit, vlees, gevogelte en veggie- en veganproducten te vinden.

Vervolgens duikt de ontbijtwereld op met een uitgebreidere verse bakkerij en een gezonde notenhoek. Alle diepvriesproducten en non-food zijn achter in de winkel te vinden bij de kassa's. Er zijn zes zelfscankassa's. Ook de aankleding van de winkel is volledig nieuw. Houten meubelen geven het filiaal volgens Lidl een warme maar lichte sfeer, 'die het niet alleen voor de klant, maar ook voor de medewerkers extra aangenaam maakt'.

De winkelindeling- en het concept passen volgens Lidl in de strategie om in 2025 naar vijftig procent minder voedselverspilling te gaan en naar twintig procent minder plastic. Daarnaast blijft de supermarktketen in al zijn winkels sterk inzetten op honderd procent vers fruit en lokale groenten. In dit nieuwe winkelconcept komt deze strategie extra tot uiting, vindt Lidl. Voorlopig zijn er nog geen plannen om het concept verder uit te breiden naar andere filialen. "We willen het eerst uittesten en de ervaringen van de klanten en medewerkers meten", zegt een woordvoerster.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Lees ook

Alle artikelen

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!