Galeria Inno in nieuw jasje: warm en eigentijds

De Belgische warenhuisketen Galeria Inno gooit het over een andere boeg. Bij de nieuwe omnichannelstrategie hoort ook een nieuwe winkelinrichting. De primeur is voor de vestiging in Schoten. De andere vijftien zullen spoedig volgen.

Galeria Inno komt volgend jaar met een online marktplaats. Omnichannel betekent dat klanten producten kunnen afhalen in de winkels en dat ze die ook weer kunnen inleveren als ze niet bevallen. Ook wordt het mogelijk om een bestelling in de winkel te doen en die thuis te laten bezorgen. "En dat allemaal in winkels met een vernieuwd en...

De Belgische warenhuisketen Galeria Inno gooit het over een andere boeg. Bij de nieuwe omnichannelstrategie hoort ook een nieuwe winkelinrichting. De primeur is voor de vestiging in Schoten. De andere vijftien zullen spoedig volgen.

Galeria Inno komt volgend jaar met een online marktplaats. Omnichannel betekent dat klanten producten kunnen afhalen in de winkels en dat ze die ook weer kunnen inleveren als ze niet bevallen. Ook wordt het mogelijk om een bestelling in de winkel te doen en die thuis te laten bezorgen. "En dat allemaal in winkels met een vernieuwd en trendy, eigentijds interieur", zegt ceo Armin Devender. De winkel in Schoten, ruim achtduizend vierkante meter groot, werd als eerste aangepakt. De houten meubelen, designverlichting, zithoeken met tapijt en fauteuils, behangpapier, videowalls en citaten op muren en deuren moeten voor warmte en gezelligheid zorgen. De oude paspoppen zijn vervangen door stijlvollere, hedendaagse versies.

De bewegwijzering is in zwart-wit uitgevoerd. De merkenaanduiding is uniform, met extra aandacht voor Belgische merken en storytelling rond iconische merken. Bij de paskamers, volgens Galeria Inno luxueus, hangen papieren lintmeters en maat- en pasvormmodellen.

Elke afdeling in Schoten heeft nu een eigen karakter. Op de begane grond bevinden zich de modeaccessoires, parfumerie, lingerie en dames- en kinderartikelen. De beauty- en parfumerieafdeling is helemaal vernieuwd en kreeg nieuwe meubelen. De heren kunnen op de eerste etage terecht. Nieuw meubilair en nieuwe kleuren moeten in de merkencorners voor extra sfeer en inspiratie zorgen. Op die verdieping is ook de homeafdeling, met werelden rond thema's als koken, tafelen, deco, slapen en huishoudlinnen. De serviceafdeling, zoals de klantendienst nu heet, heeft een sfeervolle zithoek en coffeecorner.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!