De cilindervormige boetiek van Dolce & Gabbana

Is het een autowinkel, een congresgebouw of toch een ruimteschip? Nee, nee en nee. Dit imposante bouwwerk in Seoul is de nieuwste flagshipstore van het Italiaanse modehuis Dolce & Gabbana. 

Is het een autowinkel, een congresgebouw of toch een ruimteschip? Nee, nee en nee. Dit imposante bouwwerk in de Zuid-Koreaanse stad Seoul is de nieuwste flagshipstore van het Italiaanse modehuis Dolce & Gabbana. 

Het gebouw bevindt zich in de wijk Apgujeong-dong, die bekendstaat om zijn luxe winkelstraten, en is ontworpen door het Parijse architectenbureau Ateliers Jean Nouvel. Het resultaat is een opvallend, statig pand dat bestaat uit een soort glazen cilinder. Daaromheen staan vier reusachtige pilaren van zwart graniet.

De flagshipstore heeft vijf verdiepingen, met daartussen een trap die de cilindervorm van het gebouw volgt. Het interieur is al net zo modern en luxe als de buitenkant, met een vloer van mozaïek in de kleur antraciet en een glanzend zwart plafond. De schappen zijn gemaakt van gelakt mangohout. Op de verschillende verdiepingen zijn meerdere knusse zithoekjes gecreëerd.

Op de bovenste verdieping is een loungeruimte met een gemeubileerd dakterras, voorzien van een grote, halvemaanvormige luifel. In de flagshipstore worden de dames- en herencollectie, accessoires, sieraden en horloges van Dolce & Gabbana verkocht. 

Beeld: Ateliers Jean Nouvel / Dolce & Gabbana 
 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Meest gelezen