Appdate: Zo ontdek je dat leuke boekwinkeltje

RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Bimble, Verishop/Snapchat en Cubitts.

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Bimble, Verishop/Snapchat en Cubitts.

Bimble
Op vakantie en op zoek naar een leuk boekwinkeltje of een fijn kledingzaakje? Misschien weet de pas gelanceerde app Bimble raad. "Bimble is de app om je favoriete plekken en verborgen juweeltjes op te slaan, te ontdekken en te delen." De initiatiefnemers zijn Francesca Howland en Julia Mallaby Rossle uit Oxford, in Engeland. Er zijn tot nu 40 duizend 'great little places' toegevoegd.

Verishop/Snapchat
Verishop bestaat al twee jaar, maar is nu ook beschikbaar in Snapchat. Daar is Verishop Mini gelanceerd, waar 280 miljoen dagelijks gebruikers voortaan terecht kunnen voor gecureerde fashion- en beautyproducten. In de eerste categorie gaat het onder meer om Ganni, Faithfull the Brand, Labucq, The Line by K, Dannijo, Frankie's Bikinis, Bebe, Richer Poorer en Fifth & Ninth. Bij beauty om onder meer Kosas, R+Co, Blume, EXA en Saie.

Cubitts
Het ideale montuur vinden voor je gezicht. Dat valt soms niet mee. Brillenmaker Cubitts denkt er iets op te hebben gevonden. Scan je gezicht in de app, die nog in beta is, en vervolgens krijg je een reeks aanbevelingen. De in huis ontwikkelde technologie, Heru genaamd, let op achttien verschillende punten.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Meest gelezen