Winnaar/verliezer van de week: Ahold Delhaize en een stelende caissière

Retail kent succesverhalen en mislukkingen, iedere dag weer. RetailTrends licht elke week een winnaar en een verliezer uit, gebaseerd op het nieuws van de afgelopen week. Met deze keer: Ahold Delhaize en een Jumbo-caissière.

Winnaar: Ahold Delhaize
Ook na de versoepeling van de coronamaatregelen wordt er nog steeds veel gekocht bij supermarktconcern Ahold Delhaize. De omzet kwam in het tweede kwartaal op 18,6 miljard euro uit, drie procent meer dan een jaar eerder. Dat was beter dan verwacht. Vorig jaar was het tweede kwartaal de zwaarste coronaperiode, waarin er massaal werd gehamsterd. De schappen met wc-papier, eieren en rijst waren een tijdje leeg. Topman Frans Muller zei deze week op Radio 1 dat het meer thuiswerken gunstig is voor Ahold Delhaize. Daardoor zullen mensen ook...

Retail kent succesverhalen en mislukkingen, iedere dag weer. RetailTrends licht elke week een winnaar en een verliezer uit, gebaseerd op het nieuws van de afgelopen week. Met deze keer: Ahold Delhaize en een Jumbo-caissière.

Winnaar: Ahold Delhaize
Ook na de versoepeling van de coronamaatregelen wordt er nog steeds veel gekocht bij supermarktconcern Ahold Delhaize. De omzet kwam in het tweede kwartaal op 18,6 miljard euro uit, drie procent meer dan een jaar eerder. Dat was beter dan verwacht. Vorig jaar was het tweede kwartaal de zwaarste coronaperiode, waarin er massaal werd gehamsterd. De schappen met wc-papier, eieren en rijst waren een tijdje leeg. Topman Frans Muller zei deze week op Radio 1 dat het meer thuiswerken gunstig is voor Ahold Delhaize. Daardoor zullen mensen ook meer thuis gaan koken, verwacht hij. "Mensen hebben het thuis koken herontdekt." De winstverwachting voor dit jaar is naar boven bijgesteld. 

Verliezer: Jumbo-caissière
Minder goed nieuws was er voor een ontslagen caissière van Jumbo. De vrouw raakte haar baan kwijt, nadat de armband van een klant was zoekgeraakt. Een collega had de armband van het merk Buddha to Buddha (269 euro) gevonden en bij haar ingeleverd toen ze achter de servicebalie stond. Een dag later was de armband ineens foetsie. Op videobeelden was te zien dat de vrouw twintig minuten voor het einde van haar dienst iets uit het kastje had gehaald en in haar broekzak stak. Andere medewerkers haalden er alleen zegelboekjes uit. Omdat de vrouw geen verklaring had voor wat zij uit het kastje haalde, wisten de bedrijfsrecherche en Jumbo genoeg: de vrouw was de dader. Ze werd ontslagen.

De vrouw ontkende en eiste haar baan terug en het salaris dat ze nog tegoed had. Als ze haar baan niet terug zou krijgen, wilde ze een ontslagpremie van ruim 117 duizend euro hebben. Niets van dat alles, oordeelde de rechter. De vrouw kon nog steeds niet zeggen wat ze dan wel uit het kastje haalde. De rechter ziet haar ook als de dader en vindt het ontslag terecht. Ze moet een schadevergoeding van ruim vijfduizend euro betalen. 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Lees ook

Alle artikelen

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!