Appdate: On Track laat iedereen leren

RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van On Track, Walmart en Nobu Hospitality.

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van On Track, Walmart en Nobu Hospitality.

On Track
Leren voor iedereen toegankelijk maken. Dat is de missie van de stichting On Track, een initiatief van Ahold Delhaize en partners als Randstad, Google, RTL en Rivièra Maison. In een gratis app bieden bekende Nederlanders en experts lessen aan. Het gaat onder anderen om schrijver Ronald Giphart en artiesten als Roxeanne Hazes en Typhoon. De video's duren drie tot vijf minuten.

 

Walmart
Walmart maakt het voor consumenten nog gemakkelijker om online boodschappen te doen. De supermarktketen komt met een nieuwe versie van de app. Binnenkort kunnen klanten in hetzelfde boodschappenmandje zowel levensmiddelen als andere artikelen stoppen en die in één keer afrekenen. Een jaar geleden werden al twee apps samengevoegd, maar universeel zoeken en alles tegelijk aanschaffen kon nog niet. Daarnaast komen in de app onder meer recepten, een gevolg van een samenwerking met Meredith Corporation.

Nobu Hospitality
Hotel- en restaurantketen Nobu Hospitality heeft deze week een app gelanceerd. Het Amerikaanse bedrijf is opgericht door chef-kok Nobu Matsuhisa, acteur Robert De Niro en filmproducent Meir Teper. Via de app kunnen consumenten het groeiende portfolio van hotels en restaurants verkennen en er reserveren. Vooral voor hotelgasten lijkt de app handig: ze kunnen er bijvoorbeeld mee in- en uitchecken. Gebruikers van de app krijgen onder meer voorrang bij evenementen.

 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.