Winnaar en verliezer van de week: Picnic en M&S

Retail kent succesverhalen en mislukkingen, iedere dag weer. RetailTrends licht elke vrijdag een winnaar en een verliezer uit, gebaseerd op het nieuws van de afgelopen week. Met deze keer: Picnic en Marks & Spencer.

Winnaar: Picnic
Aan het succes van Picnic lijkt maar geen einde te komen. Tijdens de laatste financieringsronde, geleid door de Bill & Melinda Gates Foundation Trust, haalde de online supermarkt namelijk zeshonderd miljoen euro aan groeigeld op. Het bedrijf bezorgt inmiddels boodschappen aan 650 duizend klanten verdeeld over 125 Nederlandse plaatsen. Ook is het bedrijf sinds 2018 actief in Duitsland en sinds dit voorjaar in Frankrijk. Naar die Europese uitbreiding zal dan ook veel van het geld gaan. "Investeringen in gerobotiseerde fulfilment centers, elektrische voertuigen en een team van software-ontwikkelaars van wereldklasse zijn nodig voor de langetermijngroei." Het geld wordt daarnaast gebruikt voor verdere technologische innovaties.

Verliezer: Marks & Spencer
Eerder deze week leek het nog op een mogelijkheid, maar de kogel is door de kerk: Marks & Spencer sluit elf winkels in Frankrijk en dan vooral in Parijs. Door de Brexit lukt het de Britse warenhuisketen niet om verse en gekoelde producten in de winkel te krijgen. Vrachtwagens lopen door controles grote vertragingen op. Versproducten, zoals sandwiches, worden daardoor onverkoopbaar. Britse media meldden eerder deze week dat Marks & Spencer daarom een deel van de winkels zou willen sluiten. Donderdag kwam de warenhuisketen met de bevestiging. "Marks & Spencer heeft een lange geschiedenis in het bedienen van klanten in Frankrijk en dit is geen beslissing die wij of onze partner SFH lichtvaardig hebben genomen", zegt Paul Friston, algemeen directeur van M&S International. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles op RetailTrends voor slechts 28,75 per maand.

Word member Of log in