Appdate: Carrefour test met eigen bezorgdienst

RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Deliveroo, Aldi en Carrefour.

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Deliveroo, Aldi en Carrefour.

Deliveroo 
Deliveroo en Amazon komen met een actie op de proppen om meer klanten te werven in het Verenigd Koninkrijk. Klanten van de bezorgdienst hoeven geen bezorgkosten te betalen voor hun bestelling als ze een abonnement nemen op Amazon Prime. Als klanten in de app van Deliveroo kunnen aantonen dat ze een abonnement hebben bij Amazon Prime dan krijgen ze toegang tot Deliveroo Plus. Daarmee kunnen ze bestellingen van 29 euro of hoger gratis laten bezorgen. De samenwerking komt meer dan twee jaar nadat Amazon investeerde in de Britse bezorgdienst. Amazon is voor 11,5 procent aandeelhouder in Deliveroo. 

Aldi
Na Amazon Fresh opent nu ook Aldi een kassaloze winkel in Londen. Medewerkers van de Duitse discounter proberen de technologie uit, daarna mogen klanten ermee testen. Klanten gaan er winkelen met een speciale app, die ze scannen bij binnenkomst. In de winkel wordt geregistreerd welke boodschappen ze pakken. Na afloop krijgen ze via e-mail de kassabon en wordt het bedrag afgeschreven via de betaalmethode die de klant heeft opgegeven. De testwinkel heeft ongeveer evenveel medewerkers als een reguliere winkel, zegt Aldi. De discounter is in het Verenigd Koninkrijk de op vier na grootste supermarktketen.

Carrefour
Supermarktketen Carrefour bouwt zijn e-commerce-aanbod verder uit met een speciale app voor een eigen bezorgdienst in Parijs en Lyon. Met OK Market! kunnen klanten kiezen uit meer dan twintigduizend referenties, waaronder ook verse producten uit de bedieningsafdelingen. Voor het klaarmaken en leveren van de bestellingen wordt 6,90 euro in rekening gebracht. Er is geen minimum bestelbedrag. Wat de prijzen in de app betreft, stelt Carrefour in zijn algemene voorwaarden dat die kunnen afwijken van de prijzen in de winkel. Hoe en door wie de leveringen zullen plaatsvinden, is nog niet duidelijk. De supermarktketen belooft de bestellingen binnen de drie uur af te leveren.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Lees ook

Alle artikelen

Meest gelezen