Bekijk deze buitenwinkel 2.0 

Buiten ervaren terwijl je binnen bent? Dat klinkt als een contradictio in terminis, maar niks is minder waar in deze outdoorwinkel van UPI in Japan. 

Buiten ervaren terwijl je binnen bent? Dat klinkt als een contradictio in terminis, maar niks is minder waar in deze outdoorwinkel van UPI in Japan. 
 

De winkel bevindt zich in Tokio in de wijk Omotesando en is ontworpen door het Japanse architectenbureau Happenstance Collective (HaCo). De ontwerpers zijn van mening dat winkels een plek moeten zijn waar klanten een unieke ervaring opdoen. 

In de winkel is een duidelijke tweedeling te zien tussen het ‘landschapsgebied’ en het ‘weergavegebied’. In het eerst genoemde deel moet de klant de natuur zo echt mogelijk ervaren. In het tweede deel is het de bedoeling dat de klant vanuit ‘binnen’ naar ‘buiten’ kijkt en zo het landschap, met daarin de producten, kan observeren. Bezoekers worden uitgenodigd om in beide gebieden rond te lopen. 

Om het landschapsgebied zo echt mogelijk te laten lijken bestaat deze uit steeds veranderde vegetatie. De verlichting in dit deel verandert niet alleen van intensiteit en toontemperatuur zodat verschillende tijden worden nagebootst, ook voorziet deze de vegetatie ’s nachts van de nodige lichtfrequenties voor de fotosynthese. 

In het andere deel, het weergavegebied, is gekozen voor eenvoud. Hier is veelal gebruikgemaakt van natuurlijk materiaal zoals hout. Naast dat hier producten worden vertoond, hangt er ook persoonlijk gereedschap van het team van UPI dat tijdens de buitenervaring in de natuur is verzameld.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Lees ook

Alle artikelen

Meest gelezen