Een Apple Store met een Turkse touch

Apple heeft sinds kort een winkel in het hartje van Istanboel. Het is de derde Apple Store in Turkije. In het gebouw van twee verdiepingen is onder meer gebruikgemaakt van lokale materialen.

De nieuwste aanwinst bevindt zich aan de veertien kilometer lange winkelstraat Bağdat Caddesi, ook wel de Champs-Élysées van Istanboel genoemd. In de winkel zijn niet alleen de bekende designelementen te zien van Apple Stores over de hele wereld, maar er is ook gekozen voor lokale materialen. Zo is de vloer van Aksaray Yaylak-graniet en zijn...

Apple heeft sinds kort een winkel in het hartje van Istanboel. Het is de derde Apple Store in Turkije. In het gebouw van twee verdiepingen is onder meer gebruikgemaakt van lokale materialen.

De nieuwste aanwinst bevindt zich aan de veertien kilometer lange winkelstraat Bağdat Caddesi, ook wel de Champs-Élysées van Istanboel genoemd. In de winkel zijn niet alleen de bekende designelementen te zien van Apple Stores over de hele wereld, maar er is ook gekozen voor lokale materialen. Zo is de vloer van Aksaray Yaylak-graniet en zijn de muren van travertin, een soort kalksteen.

Wie de Store binnenkomt, ziet de videowand en het Forum, waar de sessies van Today at Apple worden gehouden. Op de bovenverdieping kunnen klanten kennismaken met de nieuwste producten en diensten. Een bijna onzichtbaar glazen gordijn van zo'n tien meter vervaagt de grenzen tussen binnen en buiten. Aan de achterkant bevindt zich een tuin met bomen. Het interieur baadt in natuurlijk licht door twee grote dakramen die opengaan voor natuurlijke ventilatie. 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!