Webapps: misschien wel je beste bondgenoot voor mCommerce

Met alle fysieke verkooppunten, sociale netwerken, pc’s en verbonden voorwerpen neemt het aantal verkooppunten alleen maar toe. Mobiel wordt een onmisbaar element in je online strategie om je producten en diensten sneller te verkopen en je bedrijf te ontwikkelen.   

eCommerce zette onze manier van consumeren al op z'n kop, maar in de nieuwe koopgewoonten speelt de smartphone een steeds grotere rol. Het merendeel van de consumenten die een reis boeken, een bioscoopkaartje kopen, een T-shirt uitkiezen of een nieuwe bank bestellen, doet dat nu via de smartphone. Terwijl 85% van de klanten hun aankooptraject via het ene kanaal start en via het andere afrondt, doen in 2021 naar schatting 23,7% meer mensen hun aankopen via mobiel. Het is een persoonlijk apparaat dat je altijd bij je hebt, en daarom is dit intussen het favoriete kanaal om contact tussen het merk en de klant tot stand te brengen en te onderhouden. 

Het succes van mCommerce is afhankelijk van de kwaliteit van de ervaringen die merken bieden: voor mobiele klanten is een naadloze, eenvoudige en snelle ervaring cruciaal. Momenteel zijn webapps het beste middel om een aantrekkelijke mobiele ervaring te leveren voor de klant, wat betreft responsiviteit, bestede tijd, intuïtiviteit van de interface en toegang tot de producten- en dienstencatalogus van het merk, of om direct met het merk in contact te komen.

Gezien hun lage ontwikkelingskosten zijn webapps aantrekkelijk voor ondernemingen van iedere omvang: voor hen zijn het ideale middelen om hun digitale transformatie te versnellen en de betrokkenheid van hun klanten te versterken. De cijfers spreken voor zich: we hebben het over een bouncerate van 20%, 75% meer betrokkenheid via tweets en 58% meer abonnementen. 

In dit witboek ontdek je welke rol progressieve webapps (PWA’s) spelen bij de creatie van succesvolle mobiele ervaringen en welke voordelen ze met zich meebrengen voor de groei van de activiteiten, klantenbinding, bouncerate en door de consument aan jouw merk bestede tijd. 

Download het witboek ‘Inleiding tot progressieve webapps voor merchants die kiezen voor vernieuwing’.  

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!