Een kijkje in de eerste flagshipstore van Atelier Munro

Mannenmodemerk Atelier Munro heeft zijn eerste flagshipstore geopend. De winkel is onder de naam House of Atelier Munro te vinden in de Beethovenstraat in Amsterdam-Zuid. 
 


Het mannenmodemerk wil dat het filiaal iets anders is dan wat mensen bij een winkel verwachten. Klanten moeten het gaan ervaren als een thuisbasis voor alles waar het merk mee wordt geassocieerd. Het is volgens Atelier Munro een plek om inspiratie op te doen en te leren over de rijke kleermakerstradities. Om...

Mannenmodemerk Atelier Munro heeft zijn eerste flagshipstore geopend. De winkel is onder de naam House of Atelier Munro te vinden in de Beethovenstraat in Amsterdam-Zuid. 
 


Het mannenmodemerk wil dat het filiaal iets anders is dan wat mensen bij een winkel verwachten. Klanten moeten het gaan ervaren als een thuisbasis voor alles waar het merk mee wordt geassocieerd. Het is volgens Atelier Munro een plek om inspiratie op te doen en te leren over de rijke kleermakerstradities. Om dat te onderstrepen is er bijvoorbeeld een aparte stoffenkamer en een afdeling gericht op ceremoniële en huwelijkskleding. 


In de flagshipstore is naast een winkel en showroom ook een koffiebar en een bibliotheek te vinden. In de bieb ligt literatuur die gericht is op ‘uitzonderlijke en inspirerende mannen die hun leven met karakter leven of geleefd hebben’.  

Voor het interieur werkte Atelier Munro samen met het architectenbureau Unknown Architects. In de materiaalkeuze was duurzaamheid leidend. Zo is er gebruikgemaakt van lokale en milieuvriendelijke materialen waaronder linnen, gerecycled hout en Belgisch hardsteen.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Lees ook

Alle artikelen

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!