Winnaar/verliezer van de week: Jumbo en ontslagen Coolblue-medewerker

RetailTrends licht elke vrijdag een winnaar en een verliezer uit, gebaseerd op het nieuws van de afgelopen week. Met deze keer: Jumbo en ontslagen Coolblue-medewerker.

Retail kent succesverhalen en mislukkingen, iedere dag weer. RetailTrends licht elke vrijdag een winnaar en een verliezer uit, gebaseerd op het nieuws van de afgelopen week. Met deze keer: Jumbo en ontslagen Coolblue-medewerker.

Winnaar: Jumbo

Waar een paar maanden geleden deze samenwerking nog keihard werd afgeschoten door de supermarkt, kwam er deze maand heel ander nieuws naar buiten. Jumbo en Gorillas slaan namelijk de handen ineen en gaan een meerjarige strategische samenwerking aan in Nederland en Vlaanderen. Daarmee is het bedrijf uit Veghel de eerste Nederlandse supermarktketen die in flitsbezorging stapt. Online klanten van Jumbo in stedelijke gebieden kunnen straks hun aankopen binnen enkele minuten door Gorillas laten bezorgen. “Het biedt voor ons gelegenheid om juist in de steden waar Gorillas actief is extra marktpositie op te bouwen. Het zijn gebieden waar we van oudsher minder marktaandeel hebben”, aldus financieel topman Ton van Veen tegen RetailTrends. 

Naast het nieuws over de samenwerking met Gorillas bracht Jumbo ook zijn jaarcijfers naar buiten. De omzet kwam uit op 9,9 miljard euro, twee procent meer dan in 2020. Dat jaar telde wel een extra omzetweek. Als daarvoor wordt gecorrigeerd, bedroeg de groei vier procent. Het marktaandeel van Jumbo groeide naar ruim 22 procent.


Verliezer: Ontslagen Coolblue-werknemer

Geen recht op een ontslagvergoeding van tienduizend euro én geen recht op een portretvergoeding van 25 duizend euro. Dat geldt voor een ontslagen Coolblue-medewerker. De man was in de zomer van 2020 ontslagen nadat hij tijdens een ruzie de keel van een collega had dichtgeknepen. Hij eiste een ontslagvergoeding van tienduizend euro. Daar had de man volgens de Rotterdamse kantonrechter geen recht op. Vervolgens stapte de man wederom naar de rechter, maar dan voor een vergoeding wegens schending van zijn portretrecht. Hij zegt dat hij in zijn oorspronkelijke arbeidscontract akkoord was gegaan met het gebruik van zijn foto's. Maar omdat hij er bij de verlengingen van zijn contracten geen toestemming voor heeft gegeven, meende hij recht te hebben op een vergoeding. Ook daar maakte hij volgens de kantonrechter geen aanspraak op. 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Meest gelezen