Winnaar/verliezer van de week: Antwerpse winkels en Picnic

Retail kent succesverhalen en mislukkingen, iedere dag weer. RetailTrends licht elke vrijdag een winnaar en een verliezer uit, gebaseerd op het nieuws van de afgelopen week. Met deze keer: Antwerpse winkels en Picnic.

Winnaar: Antwerpse winkels

Tja, als de winkels in eigen land dicht zijn, dan ga je ergens anders je vertier zoeken. Dat is dan ook wat Nederlandse consumenten massaal doen. Winkeliers bij onze zuiderburen plukken hiervan de vruchten. Zo ook in Antwerpen, waar de omzetten twintig tot enkele honderden procenten boven het normale niveau liggen. De trek van Nederlandse consumenten richting Antwerpen en andere steden net over de grens begon half december en houdt nog altijd aan. Nederlandse winkeliers, die sinds 19 december dicht zijn, zien de situatie met lede ogen aan. Wel lijkt het...

Retail kent succesverhalen en mislukkingen, iedere dag weer. RetailTrends licht elke vrijdag een winnaar en een verliezer uit, gebaseerd op het nieuws van de afgelopen week. Met deze keer: Antwerpse winkels en Picnic.

Winnaar: Antwerpse winkels

Tja, als de winkels in eigen land dicht zijn, dan ga je ergens anders je vertier zoeken. Dat is dan ook wat Nederlandse consumenten massaal doen. Winkeliers bij onze zuiderburen plukken hiervan de vruchten. Zo ook in Antwerpen, waar de omzetten twintig tot enkele honderden procenten boven het normale niveau liggen. De trek van Nederlandse consumenten richting Antwerpen en andere steden net over de grens begon half december en houdt nog altijd aan. Nederlandse winkeliers, die sinds 19 december dicht zijn, zien de situatie met lede ogen aan. Wel lijkt het einde van deze hoge omzetten in zicht. Vanaf zaterdag mogen niet-essentiële winkels in Nederland namelijk weer klanten op afspraak ontvangen.


Verliezer: Picnic

De omzet mag dan in 2020 bijna zijn verdubbeld, het verlies liep opnieuw in de tientallen miljoenen. Dat blijkt uit de jaarrekening die bij de Kamer van Koophandel is gedeponeerd. De omzet steeg van 233,8 miljoen naar 455,1 miljoen euro. In Nederland verkocht Picnic bijna tachtig procent meer: 376,9 miljoen euro. Picnic leed een verlies van 44,8 miljoen euro. Dat was wat minder dan het jaar ervoor, toen de websuper 49,8 miljoen in het rood belandde. Dat verlies over 2019 bedroeg overigens 5,8 miljoen meer dan eerder was gemeld. Bij het opstellen van de jaarrekening over 2020 bleek dat Picnic en de accountants een beloning in aandelen (SAR) over het hoofd hadden gezien. Sinds Picnic in 2015 begon, maakte het nog geen winst. Volgens het bedrijf komt dat doordat er volop wordt geïnvesteerd.
 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!