RetailTrends belt iedere woensdag met een expert over een opvallende actuele ontwikkeling. Deze keer: vijf brandende vragen aan organisatie-/beleidsadviseur Alie Kuiper, naar aanleiding van grensoverschrijdend gedrag bij Mirage Retail.
 

De nieuwsberichten over grensoverschrijdend gedrag buitelen over elkaar heen. Nu is ook de retailsector aan de beurt, met het vertrek van HR-directeur Michel Koppen bij Blokker-eigenaar Mirage. Hoe schrijnend is dit geval?

“Dit soort ernstige cases, waarbij een leidinggevende degene is die ongewenst gedrag vertoont, blijken vaak langer te duren en een grotere impact te hebben op meer mensen. Dit heeft alles te maken met macht. Een HR-directeur is verantwoordelijk voor een veilig werkklimaat en het is daarom een enorm understatement om te zeggen dat dit een onveilige omgeving creëert. Het is dus heel dapper dat er toch een signaal is afgegeven door de medewerkers. Vaak worden organisaties verleid om te zeggen dat het om één rotte appel gaat. Toch moet je verder kijken en je je afvragen hoe dit zo lang genegeerd kon worden. 


Zie het...