Meeste platte tv's brandbommen

Platte televisies van slechts vijf merken zijn brandveilig. Alleen in die gevallen veroorzaakt de kunststof behuizing bij brand geen giftige rookontwikkeling. Dat blijkt uit testen van de brandweer Den Haag en het brandweerkenniscentrum Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid Nibra, zo schrijft De Telegraaf. De brandweer roept consumenten op bij aanschaf niet alleen te letten op beeldkwaliteit, maar ook op brandveiligheid.

Hoewel volgens Europese regels televisiefabrikanten het elektronische gedeelte tegen brand moeten beveiligen, gelden nog geen regels voor de kunststof buitenkant. Het laatste experiment met vuur van buitenaf werd uitgevoerd in de woonkamer van een sloopflat in Den Haag. Daarbij werd een brandende kaars drie minuten tegen de buitenzijde van een aantal flatscreens aangehouden.

Volgens de brandweer zijn alleen flatscreens van Panasonic, Philips, Sony, Toshiba en Finlux veilig. Ze worden op eigen initiatief geproduceerd met veilige, brandveilige kunststoffen. Volgens René Hagen, lector brandpreventie van het NIFV, test de brandweer sinds zes jaar de brandveiligheid van platte televisies. "Dat doen we in laboratoria en tijdens demonstraties."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!