O'Neill de mist in met ski-jack

Navigatiebedrijf Road Group dreigt het schip in te gaan wegens het mislukken van de ontwikkeling van een 'pratend' ski-jack met ingebouwd navigatiesysteem. Pieper deed dat samen met het Nederlandse kledingmerk O'Neill. Het lukt niet de techniek werkend te krijgen, schrijft de Telegraaf woensdag.

Road Group, het bedrijf van investeerder Roel Pieper, werkte aan de technische ontwikkeling van een gps-navigatiesysteem voor op de skipiste. Het zogenoemde 'Navjacket' heeft schermpjes en druktoetsen op de mouw, een stem met routeaanwijzingen komt uit luidsprekers in de kraag. Pieper en O'Neill hoopten dat skiërs en snowboarders makkelijker de weg kunnen vinden. Investeerder Pieper zou eigenaar Ronald de Waal van het Nederlandse kledingbedrijf O'Neill hebben overgehaald om ook privé te investeren in het project.

Na vergeefse pogingen de elektronica te verbeteren zou de stekker uit het project zijn getrokken, zo meldden verschillende bronnen rondom het bedrijf. Directeur Ad Bastiaansen van de Road Group zou vorige maand vanwege het fiasco aan de kant zijn gezet. Hijzelf zegt 'nog in gesprek te zijn met Pieper'.

O'Neill wil wel doorgaan met de ontwikkeling, erkent de problemen met de software en heeft leveranciers benaderd die de software ook kunnen ontwikkelen. O'Neill-eigenaar Ronald de Waal wilde niet reageren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!