Sony zet mes in kosten

Het Japanse elektronicaconcern Sony heeft te maken met inzakkende prijzen van tv-toestellen en teruglopende consumentenbestedingen. Daarom gaat het concern achtduizend banen schrappen. Dit gebeurt onder meer door tien procent van de fabrieken te sluiten. Productie zal steeds meer plaatsvinden in lagelonenlanden.

De ontslagronde is noodzakelijk geworden door het zware weer waarin de elektronicasector verkeert. Sony gaf in oktober al een winstwaarschuwing nadat de winst in het tweede kwartaal van zijn op 1 april begonnen gebroken boekjaar met negentig procent was gedaald. Het concern kampt met een dure yen, een verzwakking van de wereldeconomie en sterke prijsconcurrentie.

Naast banenreductie wil Sony investeringen bij zijn elektronicatak met ongeveer 30 procent terugschroeven. Zo stelt het concern een uitbreiding van zijn fabriek in Slowakije uit. In deze fabriek worden platte tv’s gemaakt voor de Europese markt. Verder is het bedrijf van plan zich terug te trekken uit activiteiten die verlies maken. De maatregelen moeten in 2010 gezamenlijk honderd miljard yen (840 miljoen euro) aan besparingen opleveren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!