Verkoop boeken op peil

Het is prima gesteld met de boekverkoop in Nederland. De branche kon vorig jaar over het hele jaar genomen een plus van 2,3 procent noteren. In het laatste kwartaal van 2008 liep de boekenverkoop terug met 2,7 procent. In de eerste maanden van dit jaar groeide de verkoop van boekenbonnen.

De totale omzet van zowel boekhandels, warenhuizen, boekenclubs als internetbedrijven bedroeg vorig jaar 646,3 miljoen euro, tegenover 631,9 miljoen euro in 2007. Die cijfers maakte directeur Ari Doeser van de Koninklijke Nederlandse Boekverkopersbond gisteren bekend. De verkoop aan boekenbonnen in de eerste twee maanden van dit jaar – 2,5 procent meer – stemt Doeser optimistisch.

Directeur Matthijs van der Lely van boekhandelsketen Selexyz (42 vestigingen in Nederland) zag ook 'een echte teruggang' in het laatste kwartaal van 2008. “En de eerste twee maanden van dit jaar zijn niet bemoedigend.” Dat heeft echter vooral met de daling van de gemiddelde boekenprijs te maken, want de verkochte aantallen zijn niet teruggelopen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!