Verkoop racefietsen maakt spurt

Racefietsen vallen goed in de smaak bij de Nederlandse consument. Het aantal verkochte fietsen lag in 2004 nog op dertienduizend exemplaren, terwijl het aantal dit jaar op dertigduizend uitkomt. Dit blijkt uit cijfers van marktonderzoeksbureau GfK en brancheorganisatie Bovag.

De verwachting is dat er volgend jaar 36 duizend nieuwe racefietsen verkocht worden. "Het past helemaal in de huidige trend van gezond leven. Bovendien is fietsen 'groen': milieuvriendelijk dus", aldus Maurice Manders van Bovag.

"De afgelopen jaren zijn er veel nieuwe technische snufjes geïntroduceerd voor sportieve fietsen. Mensen vinden dat leuk, ze willen het nieuwste van het nieuwste hebben. Wat ook bijdraagt is dat grote, internationale wielerwedstrijden de afgelopen jaren letterlijk dichtbij zijn gekomen", zet Patrick Langley van GfK de woorden van Manders kracht bij.

Bij de aanschaf van een racefiets moet de consument volgens Manders vooral letten op de juiste zithouding en moeten zowel framehoogte als stuurafstand bij het postuur passen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!