Merken onderzoeken werkomstandigheden productielanden

Modemerken Adidas en Puma nemen deel aan een onderzoek naar de werk- en loonomstandigheden in de kledingindustrie. Het initiatief werd opgezet na een rechtzaak over de hongerlonen in de Cambodjaanse industrie. H&M en GAP laten volgens de Clean Clothes Campaign, die de arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie wil verbeteren, verstek gaan.

In de rechtszaak werden werknemers gehoord over hun arbeidsomstandigheden. Het afgelopen jaar was er sprake van een massale ziekte in verschillende kleding- en schoenfabrieken in Cambodja, waarbij in sommige fabrieken grote groepen werknemers flauwvielen. Dit was volgens de politie te wijten aan de hoge temperatuur in de fabriekshallen en de onvoldoende ventilatie, terwijl er verschillende chemicalieën werden gebruikt.

Het arbeidsloon zou in twaalf jaar tijd veertien procent gedaald zijn tot 46 euro per maand, terwijl het leefbaar loon door de Asian Floor Wage berekend is op 212 euro. Na de rechtszaak hebben Adidas en Puma besloten deel te nemen aan een onderzoek naar de hoogte van een eerlijk loon en overwegen het loon te hanteren dat is berekend door de Asian Floor Wage. H&M en GAP hielden zich tot nu toe buiten de discussie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!