‘Tesco moet niet van retail afwijken’

Tesco moet zich meer bezig houden met de Britse retail en minder met bankieren. Aandeelhouders hebben zich met deze woorden negatief uitgesproken over de toekomstplannen van de keten. Volgens fondsmanager Legal & General Investment Management, aandeelhouder bij Tesco, moet het winkelbedrijf ‘goed nadenken wat het wil zijn’. “Tesco moet zich focussen op de Britse levensmiddelenmarkt, niet op de Verenigde Staten of het bankwezen”, aldus Richard Black van L&G.

In de VS boekte Tesco een fors verlies met haar Fresh & Easy winkels. Bovenop de investering van achthonderd miljoen dollar verloor de keten de afgelopen vier jaar vijfhonderd miljoen dollar aan haar Amerikaanse activiteiten. Volgens de investeerders had Tesco de schade kunnen beperken door zich eerder terug te trekken uit het land.

De bancaire afdeling van Tesco kampt al langere tijd met IT-problemen. Hierdoor moest Tesco in januari voor het eerst in twintig jaar een winstwaarschuwing afgeven. Bovendien is het marktaandeel van de keten onlangs onder de dertig procent uitgekomen. Aandeelhouders verwachten binnenkort een tweede winstwaarschuwing van Tesco. De supermarktketen publiceert op 18 april zijn jaarresultaten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!