‘Selexyz/De Slegte gaan tropenjaren tegemoet’

De eerste anderhalf jaar zal er hard gewerkt moeten worden om boekhandelsformules Selexyz en De Slegte weer een juiste positie in de markt te laten krijgen. Dit zegt Paul Dumas, ceo en medeoprichter van investeerder ProCures, in het Financieel Dagblad.

De investeerder richt zich de komende tijd op het reorganiseren en in elkaar schuiven van de twee boekhandelsformules. Er moeten beslissingen genomen worden over de locaties waar de gecombineerde boekwinkels gevestigd worden. Ook moeten de systemen die Selexyz gebruikt aangepast worden zodat ze passen in de IT-infrastructuur van De Slegte. “Met de motivatie en toewijding zit het goed”, meent Dumas. “En als mensen gemotiveerd zijn, is de helft van het werk al gedaan.”

Er staat Dumas nog een aantal complexe problemen te wachten. Zo moet het hoofdkantoor van Selexyz sluiten, waardoor contracten met bijvoorbeeld uitgeverijen en leveranciers komen te vervallen. ProCures moet opnieuw met deze partijen onderhandelen. “We zijn eigenlijk ‘ouderloos’ achtergelaten”, zegt Dumas, die ProCures in 2010 oprichtte met partners Maurits Regenboog en Hans Haanappel.

Ondanks het gebrek aan ervaring in boekenvak is de ceo ervan overtuigd dat hij de beide formuels goed kan laten samensmelten. “Het is uitdagend als veel dingen onzeker zijn en je je daar een weg in kunt banen. Je hoeft niet alles te kunnen om een bedrijf verder te helpen. Je moet talenten kunnen motiveren”, aldus Dumas.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!