Mediaoffer.nl gooit handdoek in de ring

Online gamewinkel Mediaoffer.nl is failliet. Dit laat mede-eigenaar Robin Gerrits weten aan Twinkle. Twee jaar geleden werd de webwinkel voor fysieke computergames nog uitgeroepen tot ‘beste kleine webwinkel van Nederland’. Vorig jaar won de webwinkel nog een Thuiswinkel Award voor beste XS Shop in de categorie cd's, dvd's en games.

“We hebben er alles aan gedaan, maar het wilde niet meer. Je kunt blijven sukkelen, maar dan houd je jezelf voor de gek”, vertelt Gerrits. In 2011 openden broers Patrick en Robin Gerrits hun eerste franchisevestiging in Nijmegen. Later volgden ook fysieke winkels in Amsterdam en Glanerbrug.

Er zijn volgens nog maar een paar games per jaar die echt goed verkopen. Bovendien had Mediaoffer.nl te maken met een groeiende handel op Marktplaats. Ook illegaal downloaden blijft een probleem, beaamt Gerrits. “Er wordt steeds minder omzet gedraaid met fysieke gameproducten en de vooruitzichten zijn slecht. Gamen in de cloud, waarbij je tegen betaling digitaal een game kunt huren voor een dag, zal een flinke opmars maken”, meent Gerrits.
Mediaoffer.nl heeft nauwelijks schuldeisers, vertelt Gerrits. De franchiseondernemers draaien verder onder een andere naam. “De curator voert nog gesprekken met partijen om onze naam over te nemen”, besluit Gerrits.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!