Nieuw kapitaal Etsy voor internationale expansie

Etsy heeft veertig miljoen dollar groeigeld ontvangen van drie investeringsbedrijven. De handelssite voor ambachtelijke producten trok de afgelopen jaren al negentig miljoen dollar aan venture capital aan. De nieuwe investering is bedoeld om het bedrijf een internationale impuls te geven.

De nieuwe investeerders zijn Index Ventures, Accel Partners en Union Square Ventures. Het geld wordt aangewend om personeel aan te nemen en kantoren te openen in landen waar groei mogelijk en zinvol is. Dat laat Chad Dickerson, directeur van Etsy, weten in de New York Times.

Etsy is voor hobbyisten en kleine professionals die op ambachtelijke wijze sieraden, kleding, huisraad en andere luxeartikelen maken een aansprekend platform om hun werk te verkopen. Of er een kantoor van Etsy in Nederland wordt geopend staat niet vast. Wel zal het bedrijf zich al snel gaan richten op Europa. Eind maart vertaalde Etsy zijn website in het Nederlands en een jaar eerder bezocht het bedrijf Amsterdam om de lokale markt te leren kennen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!