Google breidt keurmerk Trusted Stores uit

Google gaat het keurmerk Trusted Stores beschikbaar stellen voor alle Amerikaanse online retailers. Dat meldt TwinkleMagazine.nl. Het keurmerk, dat informatie biedt aan bezoekers en garanties geeft aan kopers, zal binnenkort in Google’s gewone zoekmachine en in Google Shopping te zien zijn.

“Het programma genereerde positieve feedback van shoppers en extra verkopen voor merchants”, zegt Google over een pilot. Momenteel wordt het keurmerk als een badge weergegeven in webwinkels zelf. Door met de muis over een Trusted Store badge heen te bewegen, kunnen consumenten informatie inwinnen over de webshop die ze bezoeken. De gegevens die op deze report card te zien zijn, komen deels van de online retailer in kwestie en worden deels door Google zelf verzameld.

Volgens Google wordt het keurmerk alleen toegekend aan webwinkels die betrouwbaar zijn, een goede klantenservice bieden en die bestellingen op tijd verzenden. Consumenten die kopen bij een Trusted Store maken automatisch gebruik van de free purchase protection van Google. Eventuele problemen van kopers lost Google tot zestig dagen na het plaatsen van de order op. Hierbij staat de zoekgigant garant voor duizend dollar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!