Brouwer: 'Mager resultaat PLUS’ eigen schuld'

Supermarktketen PLUS heeft de matige omzetcijfers van het eerste kwartaal in 2013 aan zichzelf te wijten. Dat zegt directievoorzitter Jan Brouwer in het Financieele Dagblad. “We hadden gewoon het gas er niet op, we zaten niet genoeg op de prijzen”, aldus Brouwer.

“Zoiets overkomt je geen twee jaar achter elkaar”, stelt de topman. In het eerste kwartaal van dit jaar noteerde de keten een omzetgroei van 3,5 procent. “Dat is 2,5 procent beter dan de markt.”

De omzet van de supermarktketen over 2013 groeide met één procent. Brouwer wijst daarvoor naar de ombouw van 48 winkels naar de Briljant-formule, die daardoor gemiddeld twee weken dicht waren. “Dat scheelt zo een half procent omzet.”

PLUS moet verder groeien door meer omzet over de vaste kosten te jagen, stelt hij. Uitbreiding van het winkelbestand door bijvoorbeeld acquisitie is volgens hem niet nodig. “Er is ruimte in de winkels, op het hoofdkantoor en in de distributiecentra om zonder grote investeringen zo’n tien procent omzetgroei te realiseren.”

Brouwer wil daarnaast meer focus aanbrengen binnen de organisatie. PLUS is coöperatie waarbij 217 zelfstandig ondernemers zijn aangesloten. “Die hebben allemaal plannen en die worden ook allemaal enthousiast opgepakt.” De teller staat momenteel op tweehonderd projecten. Hij wil dat minstens halveren. “Het kan helemaal geen kwaad af en toe ook nee te zeggen.”

Eerder: PLUS noteert omzet- en winststijging

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!