Action: ‘Groei behoort tot ons dna’

Action wil het aantal winkelopeningen van vorig jaar overtreffen. De winkelketen opende vorig jaar 85 vestigingen en wil dit jaar verder uitbreiden naar vijfhonderd filialen. Dat laat ceo Ronald van der Mark weten in De Financiële Telegraaf.

“Het kan ook zijn dat het iets langer duurt. Maar dat ligt er vooral aan of we overal de benodigde vergunningen op tijd verkrijgen”, aldus Van der Mark. In de eerste vijf maanden opende Action 28 winkels, waarmee het totaal inmiddels op 434 vestigingen staat.

Groei behoort tot het dna van de winkelketen, stelt de ceo. “De groei is onderdeel van de cultuur. Dat is de kracht.” Het personeel van Action is volgens hem in staat om mee te groeien. Zo begon de directeur winkeloperaties Hajir Hajji zeventien jaar geleden als winkelmedewerker en is hij nu verantwoordelijk voor de winkels in alle landen.

Action opende eerder dit jaar een nieuw distributiecentrum in het Limburgse Echt van 55 duizend vierkante meter. “Nu al hebben we besloten dat verder uit te breiden naar 75 duizend vierkante meter”, aldus Van der Mark.

De winkelketen maakte dinsdag bekend vorig jaar een omzet van 1,15 miljard euro te hebben geboekt, bij een bedrijfsresultaat van 128 miljoen euro (plus 29 procent). Het aantal medewerkers groeide van 11.657 in 2012 naar 16.497 vorig jaar. Action verwacht dit jaar opnieuw een groei in omzet, resultaat en medewerkers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!