Bol.com opent tweedehands winkel in België

Bol.com is dinsdag gestart met de verkoop van tweedehands producten via zijn website in België. Zowel gespecialiseerde aanbieders als particulieren kunnen hun producten er nu te koop aanbieden.

In Nederland kent bol.com inmiddels 170 duizend particuliere verkopers, die gezamenlijk meer dan één miljoen tweedehands artikelen aanbieden. “Met dit nieuwe tweedehandsaanbod hopen we ook in België een grote revolutie te kunnen doorvoeren”, zegt directeur België Jan Huysmans.

De tweedehands producten worden geïntegreerd in het bestaande aanbod, dat inmiddels uit acht miljoen artikelen bestaat. Bol.com is al een samenwerking aangegaan met gespecialiseerde aanbieders van tweedehands boeken.

Met de stap naar tweedehands haakt bol.com naar eigen zeggen in op een ware trend. In Nederland verdient een consument volgens het dochterbedrijf van Ahold gemiddeld 150 euro per jaar met het verhandelen van tweedehands spullen. Daarnaast draagt het einde van de ‘wegwerpmaatschappij’ bij aan de trend van tweedehands, denkt bol.com.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends