Sotheby’s gaat kunst via eBay verkopen

Veilinghuis Sotheby’s en eBay lanceren dit najaar een online platform waar kunstwerken live onder de hamer gaan. Dat hebben de partijen maandag aangekondigd.

EBay gaat op een apart onderdeel van zijn handelssite de veilingen live aanbieden, die op het hoofdkantoor van Sotheby’s in New York plaatsvinden. Consumenten kunnen realtime een bod uitbrengen op de kunstwerken. Later willen de partijen daar live veilingen vanuit andere locaties en thematische veilingen aan toevoegen.

EBay verkoopt al kunst, maar heeft de werken niet zelf in handen. Waar de handelssite zonder veilingmeester werkt die de kavels keurt, biedt Sotheby’s dat wel. Sotheby’s kan door de samenwerking gebruiken van de online betaalmogelijkheden en technologie van eBay. “Wanneer je de inventaris van dit veilinghuis combineert met eBays technologie en wereldwijde bereik, kunnen we mensen toegang bieden tot ´s werelds mooiste en meest inspirerende stukken, via elk medium”, aldus president Devin Wenig van eBay Marketplaces.

De kunstsector is goed voor een jaarlijkse omzet van 65 miljard dollar (47 miljard euro) , aldus Sotheby’s. In 2013 verkocht het veilinghuis zeventien procent van zijn aanbod aan online bieders. Sotheby’s verwacht dat de online kunstverkoop in 2020 dertien miljard dollar (negen miljard euro) oplevert.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!