‘Coolblue is achthonderd miljoen dollar waard’

Coolblue is het meest waardevolle internetbedrijf van Nederland. De waarde van de etailer wordt geschat op achthonderd miljoen dollar (591,2 miljoen euro). Dat blijkt uit een studie van marktonderzoeker World Startup Report naar de 150 grootste internetbedrijven uit vijftig landen.

Coolblue laat Takeaway.com (Thuisbezorgd.nl) en Marktplaats ver achter zich. Waar de waarde van de eBay-dochter wordt geschat op 291 miljoen dollar, is de maaltijdbezorgservice 544 miljoen waard. Bol.com staat niet in de top drie, hoewel Ahold bol.com in 2012 omgerekend voor zo’n 470 miljoen dollar overnam.

De waarde van de internetbedrijven is geschat aan de hand van online bronnen, beursgegevens, bedrijfsinformatie en lokale partners. Op wereldschaal blijkt Coolblue een kleine speler. Google is met 410 miljard dollar het meest waardevolle internetbedrijf, op flinke afstand gevolgd door Alibaba (tweehonderd miljard) en Amazon (186,9 miljard).

De Verenigde Staten staan dankzij Google bovenaan de landenranglijst, terwijl Nederland met Coolblue de 33e plek inneemt.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends