Sligro wil naar België

Groothandelsbedrijf Sligro is van plan filialen te openen in Vlaanderen. Dat laat cfo Huub van Rozendaal weten in De Financiële Telegraaf. Sligro wilde enkele jaren geleden al een vestiging openen in Antwerpen. Nu is een Belgische topmanager aangesteld om de buitenlandse expansie door te zetten.

De meerwaarde van Sligro zit volgens Van Rozendaal in de service, die ‘beter is dan die van de Belgen’. Daarnaast denkt Sligro goedkoper en sneller te kunnen zijn dan branchegenoten als Colruyt. In België worden bestellingen die vandaag worden gedaan, volgens de cfo pas na twee dagen geleverd. “Wij zijn er volledig op ingesteld om datgene wat vandaag is besteld, morgen te leveren.”

Sligro realiseert zich dat de expansie geen gemakkelijke zet is, zegt Van Rozendaal. “We zullen dan ook veel Belgische producten opnemen in ons assortiment, want het is een lokale en trotse markt.” Zo zijn er anti-Nederlandse sentimenten, waar het concern volgens hem rekening mee moet houden.

Sligro probeerde vorig jaar tevergeefs via een overnamepoging voet aan de grond in Denemarkten te krijgen. Bestuursvoorzitter Koen Slippens noemt nu Italië, Oostenrijk en Zwitserland als mogelijke expansiemarkten. “Onze focus ligt op België”, zegt hij.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!