‘V&D-topman botste over verkoop La Place’

Voormalig ceo Jacob de Jonge zou een verschil van inzicht hebben met de eigenaar van V&D over de mogelijke verkoop van La Place. Dat heeft ertoe geleid dat hij zijn functie als ceo van V&D al na anderhalf jaar heeft neergelegd, zo meldt Out.of.Home Shops op basis van ingewijden.

Sun European Partners, de Europese adviseur van investeerder Sun Capital, zou de restaurantketen willen loskoppelen en doorverkopen. De Jonge wilde echter meer tijd en geld om het concern als geheel weer gezond te maken. Daarvoor lanceerde hij eerder dit jaar nog een nieuwe strategie, waarbij onder meer het nieuwe belevenisconcept in Leiden de komende vijf jaar naar alle vestigingen wordt uitgerold.

V&D geeft geen reden voor het vertrek van zijn topman. De taken van De Jonge zullen voorlopig worden overgenomen door cfo Don Roach van investeerder Sun Capital. De plek van Roach in de raad van commissarissen wordt ingenomen door Paul Daccus van Sun European Partners. De Jonge blijft betrokken bij V&D als lid van de raad van commissarissen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!