Onverkoopbare pc’s kosten Kijkshop een ton

Kijkshop moet een leverancier van vierhonderd pc’s bijna honderdduizend euro betalen. Dat heeft de rechtbank van Amsterdam bepaald, meldt Emerce.

De retailer bestelde de pc’s van het merk Olidata Alicon in 2006 voor een bedrag van 212 duizend euro, exclusief BTW. Uiteindelijk werden negentien stuks vanuit filialen van Kijkshop verkocht en 23 exemplaren werden gestolen. Vanwege de tegenvallende verkoopresultaten wilde de retailer de rest retourneren. De leverancier stelde echter dat daarvoor geen afspraken waren gemaakt.

Daarmee pleegde Olidata contractbreuk, aldus Kijkshop. De winkelketen verkocht de rest van de pc’s vervolgens via zijn webwinkel met vijftig procent korting. Dat was volgens de retailer noodzakelijk vanwege de snelle waardevermindering van de producten. Olidata sommeerde Kijkshop tot betaling van de originele koopprijs.

Hoewel beide partijen fouten hebben gemaakt, moet Kijkshop van de rechter de uiteindelijke verkoopsom aan Olidata afdragen, met afdracht van gemaakte kosten. Daarmee komt het bedrag uit op 63.767 euro, plus de vergoeding van de eerste verkochte en gestolen apparaten (20.572 euro).

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends